ProizvodiUslugeGalerije

Rolete, grilje i škure

Dajte svom domu poseban šarm

Alpro Šardi rolete VariNova iz Kömmerling RolaPlus® sustava se mogu isporučiti u tri visine (175, 205 i 240 mm) i dvije dubine ugradnje (218 i 250 mm). Možete birati između PVC ili aluminijskih sjenila, pri čemu vam je na raspolaganju širok individualni izbor boja i atraktivnih dekora drveta. Veliku prednost predstavlja integrirani komarnik kojeg je moguće ugraditi i naknadno, bez dodatnih izmjena. Revizijski otvor je s otvaranjem prema dolje ili unutra, tako da se može prilagoditi objektu na licu mjesta. Osim toga, VariNova nudi vrlo jednostavnu montažu na sve prozorske sustave uobičajene na tržištu.

PVC kutija za rolete VariNova zadovoljava i zahtjeve Odredbe o štednji energije EnEV, koja u području kutija za rolete propisuje U vrijednost manju od 0,85 w/(m2·k) - bilo da se radi o novim ili starim objektima. Zbog mogućnosti žbukanja vertikalnog vanjskog sjenila ova se kutija može ugraditi tako da bude skoro nevidljiva.

Osim odlične zaštite od sunca, nude vam i puno više: zaštitu od vjetra i vremenskih neprilika, od topline i hladnoće, neželjenih pogleda ali i od provale i krađe. Utjecaj roleta na poboljšanje toplinske izolacije najbolje se osjeća se noću. Zbog smanjenog grijanja prostora te niskih vanjskih temperatura, čak i kod dobro izoliranih prozora može doći do orošavanja. Upravo se tijekom ovoga perioda sa spuštenim roletama postiže poboljšanje toplinske izolacije za oko 25 posto.

Postoje stvari koje su od nastanka dobre i pravilne, i kojima kao da se protokom vremena nema što dodati. Tipičan primjer su grilje i škure (kapci) koje nisu izgubile ništa od svoje izvrsne funkcionalnosti i šarma od svog praoblika pa sve do danas. Porijeklo grilja je u toplim krajevima razmaženim suncem Mediterana, a antički Grci i Rimljani su sa svojim izrazitim smislom za estetiku i proporcije znali kako spojiti praktičnu korist sa ljepotom, tako da danas možemo bez pretjerivanja govoriti o klasičnoj ljepoti grilja i škura.

Alpro Šardi grilje i škure zadržavaju prirodan izgled pravog drveta uz dodatne prednosti koje pruža visokokvalitetni PVC materijal - iznimno lako i jednostavno održavanje i gotovo neograničena trajnost.

 OmbraPlus sustav škura Grado ipak donosi neke prednosti, ne narušavajući pri tome izvornu rustikalnu estetiku i čar prošlih vremena. To se prije svega odnosi na znatno veće mogućnosti oblikovanja ikrajnje jednostavno održavanje.